About Me

header ads

Kemalangan Ngeri
Kapit, 27 Dis 2008, KM8 Jalan Selirik.. satu kemalangan yang tidak berapa ngeri melibatkan 2 penumpang telah berlaku di atas sedikit dari SMK Selirik. Sebuah kereta satria warna putih telah terbabas ke tepi jalan.. kejadian berlaku selepas magrib lebih kurang jam 7pm..
Menurut Nazri (bukan nama sebenar), kejadian disebabkan pemandu tidak nampak divider di tepi jalan yang gelap. menurut pemandu kreta berkenaan, Apik (bukan nama sebenar) dia menjadi keliru dan berazam untuk lebih berhati-hati semasa memandu hahahhahahah... manakala penumpang kereta berkenaan, Maria (bukan nama sebenar) agak panik sehingga wartawan tidak dapt menemu-ramahnya... terima kasih kepada saudara Hanifah (drp Unit Pembasmi kuman, Hospital Kapit) kerana bersusah payah menolong mangsa di tempat kejadian.. walaupon dalam keadaan hujan rintik-rintik, namun berjaya juga mengeluarkan kereta berkenaan daripada tersepit..
oleh itu kepada smua warga kapit, berhati-hatilah di jalan raya.. dan pakai la helmet mcm ni

Post a Comment

4 Comments

Tirana said…
Memandu dalam gelap memang kadang-kadang mengelirukan...terutama di kawasan kampung.
Muallim Adham said…
yap hehehe. thanks>Tirana...
jallan kt kapit kecil, dlm keadaan gelap tambahan hujan renyai-renyai menyebabkan jalan licin, risiko kemalangan sangat tinggi
kiki said…
Kelmarin, lepas maghrib ada lalu kat sana, tak nnampak apa pun, mungkin terlepas pandang....
Muallim Adham said…
Kiki, o ya ka heheheh.. tp semalam kan, kami dapat keluarkan kereta tu dlm 9.15pm la... may be masa Kiki lalu kejadian belum berlaku.. kejadian berlaku betol-betol depan kuarters kesihatan..